Swiss Bakery kontynuuje tradycje zapoczątkowane przez firmę Alfreda Hiestanda, której początki sięgają 1967 roku oraz małej szwajcarskiej miejscowości niedaleko Zurychu. Właśnie tam, w budynku dawnej pralni powstała pierwsza piekarnia, która zasłynęła z wypieku niezwykłych, produkowanych na bazie alpejskiego mleka rogalików. Ich wyjątkowy smak sprawił, że stały się przedmiotem pożądania wielu Szwajcarów.
Dzięki wrodzonemu zamiłowaniu do eksperymentów, pomysłowości, innowacyjności w procesie fermentacji ciasta oraz konsekwencji w podnoszeniu jakości wyrobów firma Hiestanda odniosła sukces handlowy. Jej dynamiczny rozwój spowodował, że z biegiem lat ta mała niegdyś piekarnia stała się wielkim międzynarodowym dostawcą wyrobów piekarskich, a jej pieczywo zyskało sławę na całym świecie.
Szwajcarskie specjały Alfreda Hiestanda dotarły do Polski w 1989. Pierwszy zakład produkcyjny powstał na warszawskim Gocławiu i do dziś jego wypieki rozpieszczają podniebienia warszawiaków.
To prawdziwa historia przedsiębiorstwa, które dzięki genialnym pomysłom stara się codziennie uprzyjemniać każdy nowy dzień i osładzać każdą wolną chwilę.
Prowadzimy sprzedaż detaliczną na terenie Warszawy i okolic oraz zaopatrujemy sektor HoReCa.
Zamówienia za pośrednictwem faksu i telefonu przyjmujemy od poniedziałku do piątku od 8:00 do 16:00
oraz całodobowo za pośrednictwem maila: zamowienia@bractwo-kosci.pl lub formularza poniżej.
słowa kluczowe: swiss bakery, swiss bakery warszawa, hiestand warszawa, pieczywo hiestand, hiestand opinie, datatables dom positioning, cukiernia abrahama warszawa, piekarnia hiestand